• Zisťovanie záujmu o samotesty

          • Vážení rodičia,

            MŠVVaŠ SR nás opätovne požiadalo o zistenie záujmu rodičov žiakov 1. - 8. ročníka o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole. Testy budú odovzdané rodičom tak, aby sa žiak mohol otestovať pred prvým nástupom do školy 5. septembra 2022.

            Záujem zisťujeme cez EDUPAGE do 5. júna 2022.

            Prihlasovanie je dostupné len z rodičovského konta!!

            MŠVVaŠ SR vopred zdôrazňuje, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

          • Deň mlieka v ŠKD

          • V ŠKD sme si spoločne uctili Medzinárodný deň mlieka výrobou smotanovej torty. Každé dieťa si vyrábalo svoju malú tortičku. Všetky mlsné jazýčky si pochutnali.

            Bc. K. Grmanová

          • Rázcestník

          • „Aby sme sa nestratili a nezablúdili“. Nová smerová tabuľa pribudla v týchto dňoch v našej obci. Stojí na križovatke a je tri metre vysoká. Drevený rázcestník, s akým sa stretávame na značkovaných turistických trasách, je ručnou prácou žiakov, rodičov a učiteľov našej základnej školy, ktorí ho vyhotovili pre našich obyvateľov a návštevníkov. Informuje o vzdialenostiach vybraných miest v obci, ktorú by sme zvládli peši alebo na bicykli. Touto cestou sa chcem veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na výrobe i osadení rázcestníka, obzvlášť rodičom: p. Luboš Lauko, p. Zdenko Belianský, p. Róbert Kollár, p. Ladislav Novotný i bývalý žiak Peter Matejov. Vážime si vašu pomoc.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Výlet do prírody - ŠKD

          • S detmi oboch klubov sme uskutočnili výlet do prírody. Našim cieľom bol Kostrín. Výstup bol náročnejší ako zostup. Počas výstupu sme mali niekoľko prestávok spojených s rýchlym občerstvením.  V prírode deti dostávali rôzne kvízové otázky, ale aj  výzvy fyzickej zdatnosti.  Vychádzka ubehla tak rýchlo, že sme si ani neuvedomili a boli sme v škole.

            Bc. K. Grmanová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet do prírody - ŠKD.

          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna

          • Riaditeľka ZŠ v Klátovej Novej Vsi v súlade s §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov poskytujem žiakom 9. ročníka z organizačných dôvodov (Testovanie 5 – 2022)   na deň 18. 5. 2022 (streda)  riaditeľské voľno.

          • Výstava M. R. Štefánik - Stopy života

          • V priestoroch školy je dočasne umiestnená putovná výstava „M. R. Štefánik – Stopy života“. Výstava, ktorú pripravila Spoločnosť Milana Rastislava Štefánika na Slovensku, pozostáva z úvodného informačného panela a ďalších ôsmich panelov, ktoré pútavou formou približujú viaceré aspekty života M. R. Štefánika. Žiaci môžu Štefánika spoznať z rôznych uhlov pohľadu – rodinného, študentského, vedeckého, spoločensko-politického, ako aj jeho súkromie. Súčasne s výstavou prebieha vedomostná a umelecká súťaž pre žiakov o hodnotné ceny.

          • Aprílové podujatia v 1. ročníku

          • Najväčšiemu rozprávkarovi všetkých  čias, akým je pán Andersen patrí aj medzinárodné podujatie na podporu čítania ( čítanie rozprávok a kúzelných príbehov ).

            Prvý deň :

            Oddýchnutí, plní energie a radosti, že sme opäť v škole sme sa tešili z „ dobrého rána v knižnici „, kde sme deň zahájili „ rannou spoločnou rozcvičkou „. Po dobre odvedenom cvičení prišli na rad „ sladké raňajky „ v podobe cereálií a mlieka. Spolu nám chutilo viac.

            1.  Pán Andersen na slovíčko – životopis a zaujímavosti zo života dánskeho rozprávkara.
            2. Zoznámte sa, prosím – stretnutie rozprávkových postáv, predstavovanie, skamarátenie sa.
            3. Na vohľadoch v Andersenových rozprávkach – pásmo hlasného čítania, počúvania, pozerania.
            4. Prostredníctvom zážitkového čítania sme sa zoznámili so životným príbehom „ škaredého káčatka „ (H. Ch. Andersena)
            5. Zahrali sme sa na ilustrátorov a knihárov. Farebne sme namaľovali príbeh „ škaredého káčatka „ ( H. Ch. Andersena ), tak ako sme si ho vypočuli, napozerali.
            6. Tvorivé dielničkyHansove škaredé káčatko – výroba káčatka na ozdobnej čelenke.

            Druhý deň :

            Popoludnia sa zúčastnilo 30 detí – všetci čitatelia 1. a 3. ročníka. Celé popoludnie s Andersenom sa nieslo v duchu veršovačky :

            Čítam, tvoríš, vymýšľame,

            veď dnes na to právo máme.

            V knižnici s Andersenom sa zabávame

            a niečo nové sa dozvedáme.                         

              Prebiehali rôzne aktivity, do ktorých sa deti zapájali. Po celé štvrtkové popoludnie ( 21. 4.) deti sprevádzali „ rozprávkové bytosti „ z rozprávok H. Ch. Andersena, ako aj pán Andersen, ktorí sú hlavnými hosťami a tiež kráľovná knižného kráľovstva, detská kniha.

            Rozprávajú a čítajú, plnia aktivity : počúvajú, tvoria, kreslia a maľujú, vyrábajú, hrajú sa a stavajú, tancujú, vymýšľajú, dopĺňajú, cvičia a športujú, ...

            Tretí deň

            Deň Zeme je dňom, ktorým si pripomíname svoj vplyv na životné prostredie. Deň, ktorým upozorňujeme na činnosti, ktoré mu škodia a ponúkame možné riešenia ako znižovať znečistenie.

            V tento deň „ Deň Zeme „ sme nezostali len pri strúhaní zelených a modrých farbičiek na výkresové výtvory detí, v zeleno – modrom oblečení, ale sme sa zapojili do aktivít zbieranie odpadkov v areáli školy, čistenie blízkeho lesa, pomník Cibajky a sadenie „ Andersenovníka „.

            Posolstvo vo fľaši – turistická vychádzka obcou popod horu spojená s hodením posolstva deťmi do Poldra. Aj takýmto spôsobom môžeme v deťoch zapáliť plameň pre nadšenie z ochrany prírody.

            Veľmi sme sa tešili, bavili a snažili zo všetkých síl, aby boli pán Andersen a naša Zem na nás hrdí.

            Mgr. L. Valúchová

      • Kontakty

        • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
        • zsknv351@gmail.com
        • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
          +421 910 716 990
          +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
          +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
        • Klátova Nová Ves 351
          958 44 Klátova Nová Ves
          Slovakia
        • 036125636
        • 2021604805
        • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
        • +4210385420277
      • Prihlásenie

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje