• Finančná gramotnosť

          • Naša škola sa zúčastnila projektu  “Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní“. Cieľom projektu je rozvíjať schopnosť žiakov orientovať sa vo sfére peňazí, prijímať finančné rozhodnutia a  vedieť hospodáriť s peniazmi v každodenných životných situáciách. Tento finančno-vzdelávací projekt je realizovaný za pomoci európskych štrukturálnych a investičných fondov.

            Na seminároch sa zúčastnili  žiaci 9. ročníka. Tí mali možnosť precvičiť nielen znalosti v základných pojmoch bankovníctva a poisťovníctva, ale i  rozšíriť vedomosti o základné ekonomické pojmy, vyriešiť príklad zostavenia  rodinného rozpočtu a pochopiť  základné princípy investovania. Žiaci ocenili hravú formu výučby – nielen prednášanie, ale i rôzne súťaže, skupinovú prácu, prezentácie svojich názorov i diskusiu na aktuálne ekonomické témy.

            Merateľným ukazovateľom  úspešnosti seminárov by mohla byť úspešnosť výstupných testov, ktorá sa po ukončení seminárov pohybovala na úrovni 82% (vstup 63%) Z toho možno odvodiť fakt, že tí, ktorí sa rozhodli prednášku vnímať, si cieľové základné poznatky odniesli:)))

          • Zo zápisníka ŠvP - deň tretí

          • Dnes sme sa celé predpoludnie prechadzali po Rajeckych Tepliciach. Nebola to však len taká obyčajná vychádzka. Museli sme chodiť “s otvorenými” očami, aby sme získali odpovede na otázky, ktoré pre nás pripravili pani ucitelka s pani vychovavatelkou. Poobede sme športovali, tvorili brmbolce, súťažili s papierovými lietadielkami. Večer sme súťažili v kvizoch. Ušlo to ako voda.

            Mgr. Z. Dolná

          • Zo zápisníka ŠvP - deň druhý

          • Dnes sme si preverili našu vytrvalosť, húževnatosť a kondíciu. Vyliezli sme na kopec Skalky, odkiaľ sme mali vynikajúce výhľady na široké okolie. Pochutili sme si na lesných jahodách. Zistili sme, že aj značený chodník sa môže zrazu stratiť. Našťastie stačilo, aby sme sa kúsok vrátili a pokračovali sme druhým značeným chodníkom. Môžete byť na nás hrdí, zvládli sme 8,5km.  Nové sily sme načerpali hneď cestou späť, keď sme sa zastavili v COOP Jednote. Zaslúžený oddych nám prospel. Poobede sme vládali športovať s animátormi, pani vychovávateľkou i pani učiteľkou. Vo futbale chlapci zvíťazili nad deťmi zo ZŠ Dubovany. V tvorivých dielničkách sme si vyrábali náramky z korálok- napočudovanie to zaujalo i chlapcov a skladali i origami. Večer sme sa zľutoval i nad pani vychovávateľkou a učiteľkou a i poslední vytrvalci už o desiatej spali. 

            Mgr. Z. Dolná

          • Obchodný dom - ŠKD 1

          • Na Slovensku platíme peniazmi – eurami. Môžeme použiť mince a bankovky. Peniaze do rodiny prichádzajú rôznymi spôsobmi - máme príjmy. Tiež ich míňame na rôzne veci – máme výdavky. Potrebujeme sa naučiť hospodáriť s nimi. Preto sme sa v klube zahrali na Obchodný dom. Pred jeho otvorením sme sa zahrali: Ako sa kotúľajú peniaze a Hľadanie pokladu.

            Mladšie deti si pripravili peniaze a peňaženky, staršie zase pripravovali pútače na svoje obchody.

            Obchodný dom ŠKD ponúkal tieto služby:

            Manikúra a zábava

            Futbalový tréner

            Make-up

            Super-ZOO

            Čistenie topánok

            Učím anglický jazyk

            Kaderníctvo

            E. Jakubíková

          • Ocenenie u starostky obce

          • Pani starostka Ing. I. Randziaková na konci školského roka opäť pozvala do priestorov Tvŕdze najlepších žiakov, ktorí v tomto školskom roku úspešne reprezentovali školu v predmetových olympiádach a suťažiach, alebo v prípade deviatakov za ich snahu počas celej školskej dochádzky. Boli to títo žiaci: Š. Kašiar (4.roč.), M. Belicová (7.A), N. Streicherová (7.A), M. Godora (7.A), K. Čičmancová (8.A), D. Bielich (9.A), S. Križma(9.A), D. Savarová (9.A).

          • Zo zápisníka Školy v prírode - deň prvý

          • Šťastne sme dorazili, ubytovali, dobre naobedovali. S plnými bruškami sme sa pustili do aktivít s animatorkami. Vyskúšali sme si prácu hrnčiara, hľadali poklad, vyrobili sme si    sviečku i zvieratko z papierovej rolky a stihli sme si i zašportovať. Po “obláčikových” buchtičkách plnených jahodovým džemom sme získanú energiu minuli na dvojhodinovej diskotéke. Už teraz sme zvedaví, čo nás čaká v pondelok. 

          • Rovesnícke učenie

          • Je známe, že najviac sa človek naučí to, čo sám učí. Tohto citátu sa zhostili žiaci 6.A triedy, ktorí si pripravili v rámci predmetu fyzika rôzne pokusy pre mladších žiakov – druhákov. Žiaci prezentovali pokusy ako hustota látok, lávová lampa, nevydaná rovnováha, oxid uhličitý, horenie múky .... Vyskúšali si byť učiteľom, čo naozaj nie je ľahké.


            Mgr. Natália Mikulášová

          • Školský výlet ORAVA

          • Dňa 17.6. sa žiaci 9.A, 8.A a 7.A triedy zúčastnili koncoročného výletu na Oravu.

            Prvou zástavkou bol Oravský hrad s prekonanými 630 schodami. Pokračovali sme do skanzemu oravskej dediny v Zuberci s nádherným potokom, svojráznymi drevenicami, mlynom a zemianskym domom. Poobede sme absolvovali plavbu loďou na Slanický ostrov na Oravskej priehrade. Deň sme (ako inak) zakončili v nákupnom centre v Martine. Dlhšia cesta nám neubrala na nálade. Dobre nám padol oddych a uvoľnenie po celoročnej námahe a pandémii.

            Mgr. Ľ. Hnátová

          • Exkurzia Energoland Mochovce

          • Dňa 13. 6. 2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili v rámci predmetu rozširujúca fyzika exkurzie do ENERGOLANDU v Mochovciach. V našej najväčšej jadrovej elektrárni nás uvítala pani sprievodkyňa. Budova bola vybavená mnohými zaujímavosťami, ako napríklad tepelnou kamerou pri vchode. Potom sme sa presunuli do menšieho kina, kde sme si pozreli slovenský film „Odysea energie“. Film stručne a zaujímavo zhrnul spôsoby využívania energie v minulosti, súčasnosti a načrtol aj možné spôsoby energetického spracovania v budúcnosti. Po krátkom filme sme sa presunuli do miestnosti, kde boli rôzne interaktívne tabuľky. Prostredníctvom nich sme si mohli prezrieť typy elektrární a spôsob ich fungovania, ale aj históriu sveta pomocou digitálnej časovej osi. Mohli sme si napríklad vyskúšať nabíjanie batérie pomocou našich rúk. Nasledovala miestnosť, v ktorej sme videli stavbu plášťa jadrového reaktora a digitálnu periodickú sústavu prvkov s históriou. Počas našej exkurzie sme prechádzali špeciálnymi komorami, ktoré vyrovnávali tlak medzi budovou a balónom, v ktorom bola maketa jadrového reaktora a jeho schéma, ktorú sme si mohli prezrieť na digitálnej tabuli. V poslednej miestnosti sme si mohli okrem iného vyskúšať Van der Graafov generátor, model motocykla budúcnosti a mnoho iných zaujímavých vecí. Niektorí, menej opatrní, si vyskúšali účinky elektrického poľa Van der Graafovho generátora aj na vlastnej koži.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Včely - náš poklad

          • V januári nás oslovilo OZ TU ŽIJEME – HIC VIVO so sídlom vo Veľkom Klíži so žiadosťou o spoluprácu v pripravovanom projekte „Nech nové korene chránia staré korene.“ Od marca začali deti pod vedením pani učiteliek Mikulášovej a Dolnej s OZ aktívne spolupracovať. Deti sa zapojili do odpratávania vypílených stromov a sadenia 9 líp a 2 čerešní. Tu ich aktivita nekončí. Tieto stromčeky potrebujú celoročnú starostlivosť, najmä počas teplých a horúcich dní. Deti sa zapájajú do ich polievania. Vymaľovali ležany, ktoré budú domov pre včielky. Pripravili infostánok na podujatie „Včely náš život“ organizované OZ. Na tomto podujatí pomáhali menším deťom v tvorivých dielničkách s výrobou včelích čeleniek a masiek. Spolupráca s OZ bude pokračovať ďalej. O ďalších aktivitách našich detí Vás budeme radi informovať.

            Mgr. Z. Dolná

          • Olympiáda v ŠKD

          • Deti z oboch klubov sa zapojili do týchto športových disciplín : hod kriketovou loptičkou, beh na 50 a 60 metrov, skok do diaľky. Po fyzickej aktivite  získali diplomy a odmeny v podobe ovocia.

            E. Jakubíková, Bc. K. Grmanová

          • Štefánik na školách

          • V 2. polroku školského roka 2021/2022 prebiehala v školách okresu Partizánske výstava o M.R.Štefánikovi pod záštitou Spoločnosti Milana Rastislava Štefánika. V rámci výstavy bola vyhlásená súťaž v 2 kategóriách: umelecká súťaž a vedomostný kvíz.

            Za našu školu sa umeleckej súťaže zúčastnila žiačka 8. ročníka Kristína Čičmancová, ktorá vymodelovala krásnu bustu M.R.Štefánika. Vedomostného kvízu sa zúčastnili žiaci 9. ročníka. Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy. 

            Mgr. L. Patro

          • Geografia- projektové vyučovanie

          • V učive Geografie sa ponúkajú mnohé príležitosti, počas ktorých je ideálne použiť projektovú formu vyučovania. Žiaci našej školy sa toho zhostili bravúrne. Piataci využili svoje zručnosti a pripravili si 3D modely krajín sveta, s ktorými sa zoznamovali počas hodín. Žiaci 8. ročníka sa zas popasovali s krásami Slovenska a na chvílu sa vcítili do role organizátora dovolenky naprieč Slovenskom. 

            Mgr. L. Patro

          • Výzva "Máj lásky čas - láska kvitne v každom veku"

          • V mesiaci máj sa žiaci 4.A a 5.A zúčastnili výzvy s názvom "Máj lásky čas- láska kvitne v každom veku". Rozhodli sme sa potešiť srdcia seniorov ručne vyrobenými pohľadnicami, ktoré žiaci vytvorili na hodinách výtvarnej výchovy. Pohľadnicami potešili seniorov z domova dôchodcov- Domov n.o., Partizánske. Veríme, že sa im pohľadnice páčili a  priniesli radosť. 

            Mgr. T. Božiková, Mgr. E. Hanová

          • Kyslé dažde

          • Kyslé dažde patria k súčasným globálnym ekologickým problémom. Sú dôsledkom  silného znečisťovania ovzdušia. Častokrát si však nevieme predstaviť ako vznikajú, čoho sú dôsledkom a čo spôsobujú. Preto si žiaci 7.A a 7.B triedy spolu so žiačkou 8.A triedy na hodinách chémie pripravili niekoľko pokusov na tému kyslé dažde, ktoré odprezentovali žiakom 4.A triedy. 

            Mgr. L. Králová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Kyslé dažde.

      • Kontakty

        • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
        • zsknv351@gmail.com
        • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
          +421 910 716 990
          +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
          +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
        • Klátova Nová Ves 351
          958 44 Klátova Nová Ves
          Slovakia
        • 036125636
        • 2021604805
        • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
        • +4210385420277
      • Prihlásenie

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje