• Škola v prírode šk.rok 2023/2024
          • Škola v prírode šk.rok 2023/2024

          • Netradičné vzdelávanie a rôzne aktivity zažili žiaci 4.ročníka v škole prírode. Počas piatich dní si vyskúšali množstvo zaujímavých hier, cvičení, tancov. Doobeda trávili vyučovanie s pani učiteľkou a hrové činnosti s vychovávateľkou. Poobede mali činnosti s animátormi a voľný čas. Vo štvrtok, doobeda, sme sa venovali turistike do Trenčianských Teplíc. Svoje schopnosti si precvičili pri hrách: Evolúcia, Ovocníčkovia, Nákup a predaj, Kolotoč, Kasíno, Nakresli mačku, Potravinový reťazec......... Pri večernom programe skúšali šťastie v Kolese štastia. Počas celého pobytu si mohli deti posielať poštu. Veselé dni sme zakončili diskotékou. 

            Mgr. Zuzana Španková

            Bc. Karin Grmanová

          • Biologická olympiáda kategória E

          • Dňa 11.4.2024 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády kategórie E v odbornosti zoológia a botanika. Súťaž je zameraná ma identifikáciu prírodnín, test a zbierku druhov rastlín a živočíchov zo svojho okolia. Našu školu reprezentovali Janka Michalková v oblasti zoológia, ktorá sa umiestnila na krásnom 1. mieste. Následne postupuje do krajského kola. V oblasti botanika nás reprezentovala Nelka Polyáková, ktorá obsadila 3. miesto. Dievčatám gratulujeme a Janke prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

            Mgr. Mikulášová

          • Astronomický korešpondenčný seminár – vyhodnotenie po 4. sérií

          • Výsledky po 4. sérii sú nasledovné:

            1. kategória (5. – 6. roč.): K. Dolná a N. Eisenberg = 4. miesto

                                                          T. Pajtinová a Lenka Remeňová = 5. miesto

            2. kategória (7.- 9. ročník): J. Michalková = 15. miesto

                                                            K. Górzová a L. Magáthová = 17. miesto

                                                             N. Polyáková a E. Beňová = 18. miesto

                                                             R. Ďurčeková = 19. miesto

            Dievčatám gratulujeme a prajeme veľa úspechov v poslednej sérií.

            Mgr. Mikulášová

          • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

          • Dňa 19.4.2024 sa uskutočnilo krajské kolo Dejepisnej olympiády na ZŠ Veľkomoravská, Trenčín. Našu školu reprezentovala V. Hnátova z 8.A. Súťaž pozostávala z testov vedomostí z 3 okruhov - hrady a zámky Slovenska, učivo príšlušného ročníka a regionálna história. Veronika sa stala úspešnou riešiteľkou a obsadila 13. miesto vo svojej kategórii. Veronike gratulujeme k úspechu! 

            Mgr. Lukáš Patro

          • Tanec pre ZEM: „Bez plastu“

          • V roku 1950 sa vyrobilo 1,5 milióna ton plastov a v roku 2018 to bolo 356 miliónov, s čím vzrástlo aj množstvo plastového odpadu.  Dnes v Európe sa recykluje necelá tretina plastového odpadu a okolo 25 percent plastového odpadu končí na skládkach. Problémy s plastovým odpadom  vnímajú intenzívne aj naši žiaci. Žiačky 9. triedy si nacvičili tanec na pieseň „Bez plastu“  od Smejka a Tanculienky. Dnes keď si celý svet pripomína Deň Zeme sa rozhodli daný tanec naučiť žiakov 1. – 5. ročníka. Dúfame, že sme žiakom spestrili vyučovanie. Ďakujeme dievčatá!!!

            Mgr. Mikulášová

          • Envirootázniky

          • V tomto školskom roku sa uskutočnil XVIII. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže Envirootázniky, určenej pre žiakov 2. stupňa základných škôl, venovaný problematike životného prostredia. Žiaci riešili úlohy z okruhov: voda a kvalita ovzdušia. Do súťaže sa zapojilo 428 žiakov z celého Slovenska. Našu školu reprezentovali Zoja Benková (7.A), Michaela Chrenková (7.A), Zoja Kašiarová (8.A) a Lucia Fulajtárová (8.A). Žiačky 8. ročníka boli úspešné, obsadili: Zoja Kašiarová 8. miesto a Lucia Fulajtárová 9. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme!

            Mgr. Mikulášová

          • 18.4.2024 - Deň narcisov

          • Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla.

            Do zbierky sa môžu zapojiť, tak ako každý rok, aj naši žiaci a zamestnanci priamo v škole. Pripnutie žltého kvetu je znakom solidarity s ľuďmi s rakovinou. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho postihlo toto náročné ochorenie.

          • KARATE - moduly Aktívnej školy

          • Moduly sú projekt MŠVVaŠ SR, ktorého cieľom je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah, alebo zaujímavé vzdelávacie metódy. Jeden modul predstavuje ucelený tematický blok šiestich vyučovacích hodín. Projekt je zameraný na žiakov 2, 3 a 4 ročníka I. stupňa základných škôl.

            KARATE - Zahraj si: UBRÁŇ SA!

            Koncept „detskej sebaobrany" sa skladá z viacerých bojových umení, ale bazálnu platformu tvorí jednoznačne karate - umenie prázdnej ruky. Výhodou KARATE je široká ponuka možností aktívne sa hýbať, pričom sa deti pod vedením trénera T. Klemana naučíli základy blokov, úderov a kopov, zdokonalili sa v obrane a súčasne dostali možnosť porovnať sa s rovesníkmi z celého Slovenska v súťažnej dráhe "KARATE AGILITY". Deti sa naučili riešiť nielen sporné situácie, ale v kritickom momente primerane zareagovať, či aplikovať pravidlá hry fair-play. Veríme, že ich duševná stránka môže byť obohatená o posilnenie vnútornej rovnováhy a rozvoj sebaregulácie. #aktivnaskola

          • Medzinárodný deň florbalu

          • "S florbalkami opäť do školy! Dňa 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky, alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky".

          • Superflorbal cup žiakov ZŠ - okresné kolo

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zúčastnili okresného kola florbalového turnaja, kde mali možnosť postúpiť do krajského kola. Turnaja sa zúčastnili takmer všetky školy v okrese, ktoré boli rozdelené do skupín. Po vzájomných zápasoch v skupine, kde naší žiaci predviedli pekný herný výkon aj proti papierovo silnejším družstvám, sme napokon nepostúpili do ďalších bojov. 

          • Upracme si svoju obec

          • Každá cesta začína obyčajným krokom. Tak sme aj my v našej ZŠ Klátova Nová Ves rozhodli spraviť prvý krok ku skrášleniu našej obce. V daný deň (27.3.) sa celá škola zapojila do celosvetovej iniciatívy: Upracme svet, upracme Slovensko s našim podtitulom: Upracme si svoju obec. Žiaci prvého stupňa našej školy sa zamerali na upratovanie blízkeho okolia školy, obecného ihriska, hlavnú cestu i časť Sihoť. Starší žiaci sa podľa tried rozdelili na 4 skupiny a zamerali sa na zber odpadkov v časti obce Janova Ves, Kolové kúty, Podkostolie, Turčianska cesta. Vyčistili priekopy i trávnaté plochy popri cestách. Nazbierali sme cca 25 vriec odpadu, t.j. 748 kg, niekoľko pneumatík a iných objemných vecí, ktoré sa nám do vriec nezmestili. Ďakujeme obecnému úradu, ktorý sa postará o likvidáciu odpadu. Počas celej tejto akcie na nás príjemne svietilo slniečko, užívali sme si pohyb, čerstvý vzduch a dobrú náladu. Všetkým zúčastneným deťom i učiteľom ĎAKUJEME!!!

            Dokázali sme, že nám naozaj záleží na čistote nášho okolia.

            Mgr. Mikulášová

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 12.3.2024 sa v priestoroch ZŠ R. Kaufmana Partizánske uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády. Našu školu reprezentovalo 9 žiakov vo všetkých kategóriach. Medzi úspešných riešiteľov sa zradilo 8 žiakov- D. Novotná, M. Godora, S. Gerši, F. Laboš, D. Syseľ, Laura Remeňová, V. Bujnová a K. Peškovičová. Úspešným riešiteľom gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník. 

            Mgr. Patro, Mgr. Pánisová

             

      • Kontakty

        • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
        • zsknv351@gmail.com
        • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
          +421 910 716 990
          +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
          +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
        • Klátova Nová Ves 351
          958 44 Klátova Nová Ves
          Slovakia
        • 036125636
        • 2021604805
        • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
        • +4210385420277
      • Prihlásenie

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje