• Zdravý olovrant - ŠKD I

          • V 1. oddelení ŠKD sme si spolu s deťmi pripravili zdravý zeleninový šalát z rôznych druhov jarnej zeleniny. Po nakrájaní a zmiešaní zelenín prišla na rad ochutnávka. Šalát bol dobrou prílohou ku chlebíku s nátierkou a pažítku. Pochutili si všetky deti.

            E. Jakubíková

          • Športová beseda

          • Dňa 19. mája sa nám v spolupráci s úspešnými reprezentantmi a zároveň žiakmi našej školy a ich rodičmi, podarilo zorganizovať športovú besedu na tému "Pingpong - stolný tenis, snaha, kariéra a úspech".

            Bolo nám veľkou radosťou privítať medzi nami úspešných športovcov Matúša Deviatku, Dominiku Deviatkovú a ich rodičov, mimochodom tiež športovcov a zároveň rozhodcov Juraja a Jarku. Žiakom odprezentovali detailné informácie o stolnom tenise, histórii, pravidlách, súťažiach...Predviedli nám názorné ukážky tréningu, od rozohriatia, rozcvičenia až po skutočný zápas. Venovali sa aj dennému režimu a kariére úspešného športovca, koľko úsilia, námahy a snahy stojí za doterajšími všetkými dosiahnutými úspechmi. Žiakov zaujímalo množstvo otázok, na ktoré dostali odborné odpovede, taktiež si mohli vyskúšať samotnú hru. Veď posúďte sami vo fotogalérii. Poďakovanie patrí hlavne rodičom, za ich ochotný prístup a pomoc pri organizácii, preukázanej odbornosti a znalostiach, vďaka ktorým sme sa mohli dozvedieť niečo viac o najrýchlejšom športe na svete.

            Milí Matúš a Dominika, milí rodičia, na záver prijmite naše úprimné poďakovanie za vzornú reprezentáciu a propagáciu športu, želáme mnoho ďalších úspechov a síl do ďalšieho tréningu.

            Mgr. D. Benca

          • Memoriál Rudolfa Jašíka - Partizánske

          • Posledný májový piatok sme sa po roku opäť zúčastnili Memoriálu Rudolfa Jašíka, čo sú atletické preteky žiakov druhého stupňa. Pretek sa konal na peknom atletickom štadióne ZŠ Rudolfa Jašíka, kde sa ho zúčastnili skoro všetky základné školy z okresu. Naša škola mala zastúpenie v každej disciplíne, kde si žiaci zmerali svoje sily s ostatnými atlétmi. Tento rok sa nám podarilo vybojovať iba jednú bronzovú medailu a to v behu na 60 metrov mladší žiaci, ktorú získal žiak šiesteho ročníka Nikolas Bataš. Verím, že pre žiakov to bol pekný športový zážitok, ktorý ich motivuje do budúcich športových súťaží.

            Mgr. R. Zemba

          • HLASOVANIE - projekt Detské ihrisko 2

          • Opätovne sme sa zapojili do projektu TSK Participatívny komunitný rozpočet s projektom Detské ihrisko 2 - chceme doplniť detské ihrisko z agátového dreva v areáli školy o detskú lezeckú stenu a tabule na kreslenie. žiadame vás o podporu projektu formou SMS hlasu. Hlasovanie je zdarma, náklady znáša Trenčiansky kraj.

            Po kliknutí na odkaz sa otvorí stránka nášho projektu na webe TSK, hlasujúci zadá svoje telefónne číslo, na ktoré mu príde SMS s názvom TSK-PaKR. Až keď hlasujúci potvrdí overovací kód, bude hlasovanie za vybraný komunitný zámer úspešné a hlas sa pripočíta konkrétnemu projektu. Upozorňujeme, že z jedného mobilného telefónneho čísla je platný iba jeden hlas

            ODKAZ NA HLASOVANIE  môžete využiť aj QR kód z obrázku ⏬   ĎAKUJEME ZA KAŽDÝ HLAS!

          • Krajské kolo biologickej olympiády kat. E – ZOOLÓGIA

          • Dňa 16.5.2023 sa uskutočnilo Krajské kolo Biologickej olympiády, kat. E v Považskej Bystrici. Janka Michalková, ktorá postúpila z OK – odbor zoológia, sa umiestnila na peknom 2. mieste ako úspešný riešiteľ. Postup do  celoslovenského kola jej unikol len o vlások. Avšak Janka sa rozhodla, že to skúsi aj na budúci rok. GRATULUJEME a ďakujeme za reprezentáciu školy!

            Mgr. N. Mikulášová

          • 60. výročie otvorenia ZŠ v Klátovej Novej Vsi

          • V septembri 1962 prešli bránami Základnej školy v Klátovej Novej Vsi prví žiaci. Od tejto chvíle prešlo už 60 školských rokov. V tejto jednej vete je ukrytých toľko životných príbehov, udalostí, zážitkov a spomienok, že si to ani nedokážeme predstaviť. Všetci zúčastnení na živote školy tu zanechali kus svojho života – žiaci, učitelia, zamestnanci. 

            Dovoľte mi poďakovať sa tým, ktorí stáli pri zrode tejto školy, tým, ktorí venovali našej škole aspoň časť svojej pracovnej kariéry, tým, ktorí od nás odchádzali do zaslúženého dôchodku, na ktorých stále spomíname, ale aj tým, ktorí už nie sú medzi nami, všetkým tým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom a na akomkoľvek poste zaslúžili o dobré meno našej školy a jej rozvoj.

            Jubilantke želám do ďalších rokov veľa dobrých a usilovných žiakov, zanietených učiteľov, obetavých rodičov, dobré finančné zabezpečenie, pochopenie a pomoc kompetentných pri riešení jej problémov, všetkým pevné zdravie, veľa trpezlivosti a životného optimizmu.

            Vo svojom mene, ako i v mene zamestnancov základnej školy ďakujem Obciam Klátova Nová Ves, Ješkova Ves a Veľký Klíž a manželom Ďurčekovým za poskytnutia finančných a vecných príspevkov na zorganizovanie  stretnutia pri príležitosti otvorenia ZŠ v Klátovej novej Vsi.

            Mgr. M. Molčanová

          • Z aktivít ŠKD

          • Deti s 1. oddelenia ŠKD navštívili v marci Tribečskú knižnicu v Topoľčanoch. Pani knihovníčka pripravila pre deti rôznorodý program. Previedla ich po knižnici, poukazovala celé oddelenie pre deti a mládež. Deti riešili rôzne úlohy. Na záver si mohli deti vybrať knižky z políc a aspoň na chvíľu sa začítať do obľúbenej knižky.

            E. Jakubíková

            V mesiaci marec sme sa venovali knihám a príbehom. Inšpiroval nás príbeh o troch fazuliach. Spoločne sme si vytvorili kráľovstvo.  Zasadili sme fazuľu/ hrach.  Postupne vyrástli až do kráľovstva v oblakoch. 

            Pokus: Čistota rúk

            Deti sa rozdelili do  4 skupín:

            1. skupina mala špinavé ruky

            2. skupina zle umyté ruky

             3. skupina umyté ruky, ale mokré

            4.skupina umyté ruky a utreté do sucha

            5. vrecko s chlebom bolo bez dotyku rúk

            Každá skupina pochytala chlieb, ktorý sa vložil do vrecka.

            Vytvorili sme si tabuľky a pozorovali, ktorý chlieb začne plesnivieť skôr. Deti zistili, že špinavé ruky spôsobili silné zaplesnenie chleba. Uvedomili si, že čistota rúk je naozaj veľmi dôležitá.

            Bc. Karin Grmanová

          • Deň mlieka - ŠKD

          • V ŠKD sme oslávili Deň mlieka. Deti navarili rôzne druhy pudingov, ktoré si vrstvili do misiek s piškótami. Po vychladnutí si na nich pochutnali.

            Bc. Karin Grmanová

          • Okresné kolo v minifutbale - McDonald's Cup

          • V stredu 3.5.2023 sme sa zúčastnili už 24.ročnika McDonald´s Cupu, kde našu školu reprezentovali žiaci a žiačky z 1.stupňa. Turnaja sa zúčastnilo 7 škôl z okresu Partizánske. Po odohratí vzájomných zápasov sme sa neumiestnili na medailových pozíciách. Žiaci si z turnaja odniesli kopec skúsenosti, ktoré zužitkujú v budúcich súťažiach. Veríme, že to bol pre zúčastnených pekný športový zážitok.

            Mgr. R. Zemba

          • Beseda o údržbe a oprave bicykla

          • Čo všetko je potrebné urobiť na bicykli predtým, ako ho po zimných mesiacoch začnete opäť používať? Prečo nie je dobré podceniť pravidelný servis? Kedy sú čakacie doby v servise najkratšie? Čo odporúčame skontrolovať pred každou jazdou? Niekoľko praktických informácií o servise bicyklov sa rozhodol prísť porozprávať pre žiakov 8. ročníka majiteľ cykloservisu Gravity-shopu Peter Godora. Veľa šťastných kilometrov na bicykli!

            Mgr. N. Mikulášová

          • Obnova pocitového chodníka - aktivita Zelenej školy

          • Pocitový chodník je súčasťou školského areálu už niekoľko rokov. Potrebuje však pravidelnú údržbu. Žiaci 9. A triedy a envirokrúžku si vyhrnuli rukávy a vrátili mu pôvodný vzhľad.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Skalka- drevalka- aktivita Zelenej školy

          • Po vybudovaní bylinkovej špirály nám skrsla myšlienka – založme si skalku-drevalku. A tak sme sa spoločne so žiakmi envirokrúžku pustili do jej budovania. Úprava terénu, navážanie zeminy, ukladanie kameňov a rôznych drevín v rozdielnych štádiách rozkladu. Tento priestor poskytuje príležitosť na pozorovanie vsakovania vody, osídľovanie rozkladajúceho sa dreva drobnými živočíchmi a hubami. Napokon žiaci vysadili skalničky, ktoré priniesli z domu Nelka Polyáková a Emily Štepová. Ďakujeme dievčatá!

            Mgr. N. Mikulášová

          • Bylinková špirála - aktivita Zelenej školy

          • Spolu so žiakmi envirokrúžku sme sa rozhodli, že postavíme bylinkovú špirálu. Na prvý pohľad sa to zdalo zložité, ale spoločne sme to zvládli a mali veľkú radosť z hotovej práce. Zasadili sme bylinky, ktoré nám zakúpilo rodičovské združenie nielen do špirály, ale aj do črepníkov, ktoré pestujeme v triedach. Ak narastú, aj tie vysadíme do špirály. Deň sme ukončili s dobrým pocitom, že sme skrášlili areál našej školy.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Slávik Slovenska – školské kolo

          • Dňa 26.4.2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže: Slávik Slovenska. Zapojili sa doň 2 žiačky 6.A triedy: Karolína Górzová s piesňami: Štyri kosy nakované a U nás také parobčisko a Michaela Kňazeová s piesňami: Nič sa ma nepýtaj a Jabĺčko. Porota v zložení: p. učiteľka Dolná, p. učiteľka Mikulášová a p. učiteľ Podoliak, mala ťažkú úlohu vybrať medzi dievčatami víťazku. Napokon sa rozhodli: 1. miesto: Michaela Kňazeová a 2. miesto: Karolína Górzová Dievčatám gratulujeme!

            Mgr. N. Mikulášová

          • Lesnícke dni Topoľčianky

          • Do Topoľčianok to nie je až tak ďaleko a tak sme využili možnosť a so žiakmi 1.- 3.ročníka sme sa zúčastnili Lesníckych dní. Deti sa dozvedeli ako vnímame les, o včelách a práci včelára, o stromoch v lese. Získali zaujímavé informácie o sokoliarstve, oranžérii (zimnej záhrade s exotickými rastlinami) a mohli sa zapojiť do pílenia dreva.

            Mgr. Z. Dolná

      • Kontakty

        • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
        • zsknv351@gmail.com
        • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
          +421 910 716 990
          +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
          +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
        • Klátova Nová Ves 351
          958 44 Klátova Nová Ves
          Slovakia
        • 036125636
        • 2021604805
        • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
        • +4210385420277
      • Prihlásenie

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje