• Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna

          • Riaditeľka ZŠ v Klátovej Novej Vsi na základe § 3 ods. 9  vyhlášky č. 231/ 2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách Vám oznamujem, že v súlade s §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov poskytujem žiakom  riaditeľské voľno z organizačných dôvodov v dňoch

            15.05. 2023 a 16.05.2023 

            Zároveň oznamujem, že v uvedený deň nebude v prevádzke ŠKD pri ZŠ Klátova Nová Ves.

            Mgr. Martina Molčanová, riaditeľka školy

          • Na hodine s Micro:bitom - krokomer

          • Jednou z funkcii Micro:bitu je akcelerometer pomocou ktorého sa dá naprogramovať krokovanie. Túto funkciu si vyskúšali aj žiaci 6. ročníka na hodine Informatiky. Najskôr naprogramovali Micro:bit tak, aby rátal kroky pri zatrasení resp. spravení kroku a po následnom stlačení tlačidla zobrazil počet krokov. Po nahratí programu na Micro:bit sa mohla začať aktívna časť hodiny- prechádzka. Žiaci si takto vyskúšali, ako sa dá naprogramovať funkcia, ktorá sa vyskytuje v každom smartfone či inteligentných hodinkách. 

            Mgr. L. Patro

          • Záchranár v škole

          • Zdravie je to najcennejšie, čo človek má. Ale čo, ak oň prídeme vďaka chorobe či úrazu? Ako sa vo vážnej situácii zachovať? To sa dozvedeli žiaci 7. ročníka od najpovolanejších osôb – záchranárov dňa 24.4.2023. Záchranári deťom porozprávali o svojej práci a učili ich pravidlá poskytovania prvej pomoci, ktoré si potom aj vyskúšali. Žiakom sa výklad a ukážky veľmi páčili. Snažili sa čo najviac si zapamätať. Veď, kto vie, možno sa im to raz zíde...

            Mgr. N. Mikulášová

          • Biologická olympiáda - kat. E - zoológia

          • Biologická olympiáda kat. E - zoológia Dňa 17.2. 2023 sa konalo online školské kolo biologickej olympiády kategórie E – zoológia, do ktorého sa zapojili žiačky 6.A triedy: Janka Michalková a Michaela Chrenková. Obidve postúpili do okresného kola konaného 13.4.2023. Bojovali naozaj statočne a o tom, že majú naozaj bohaté vedomosti z oblasti zoológie, svedčí ich skvelé umiestnenie v okrese: 2. miesto: Janka Michalková 3. miesto: Michaela Chrenková Janka Michalková postupuje do krajského kola. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme k výsledkom!

            Mgr. N. Mikulášová

          • Micro:bit v našej škole

          • Programovanie je integrálnou súčasťou našich bežných dní. Stretávame sa s ním pri každodenných činnostiach - cesta autom, používanie domácich spotrebičov či využívanie smartfónov. Aj v našej škole pristupujeme k tomuto fenoménu zodpovedne a snažíme sa vzdelávať žiakov v programovaní čo najlepšie. Z tohto dôvodu škola zakúpila 15 sád programovacích robotov Micro:bit. Ide o malý programovateľný počítač, ktorý dokáže veľa zaujímavých a pre žiakov atraktívnych vecí- meranie teploty, komunikácia cez rádiový signál, hranie na klavír či zalievanie izbových rastlín. Pevne veríme, že takýmto spôsobom žiaci viac pochopia svet programovania a zároveň sa zábavnou formou naučia niečo nové a potrebné pre moderný svet.

            Mgr. L. Patro

        • Deň narcisov 2023
          • Deň narcisov 2023

          • Dnešný deň sme sa aj v našej škole zapojili do verejno-prospešnej zbierky "Deň narcisov", ktorú organizuje každoročne Liga proti rakovine. Žiaci a zamestnanci prispeli sumou 190€. Ďakujeme!

          • 200 ton z lesa von

          • Odpadu okolo nás je v prírode veľmi veľa. Žiaci až neveriaco krútili hlavami, keď opäť čistili jarok pri cintoríne v Klížskom Hradišti. Pri ďalšom čistení žiakom ZŠ Klátova Nová Ves pomohli turisti KST Ostrá, poľovníci Poľovné združenie Vrchhora, Klub dôchodcov Veľký Klíž, OZ TU ŽIJEME -HIC VIVO. Na odstraňovaní skládky sa zúčastnilo cca 65 ľudí doobeda i poobede približne 15 hodín. Za niekoľko desaťročí sa tam nahromadil odpad 413kg + 1280kg +1360kg= 3053 kg.

            Sme radi, že sme vo veľkej miere pomohli pri upratovaní okolia našej obce. Veríme, že v ďalších etapách dokážeme vyčistiť obec aj v iných lokalitách a že príjemná spolupráca všetkých ľudí bude pokračovať. No nebudeme si klamať, že by sme si želali, aby sme sa dostali do bodu, kedy v našej obci nebudú žiadne zbytočné odpadky či neporiadok.

            Mgr. Z. Dolná

          • Vynášanie Moreny

          • Vítanie jari je od nepamäti spojené s tradičnými zvykmi. Jedným z nich je aj rozlúčka so zimou. Aj naši malí folkloristi ju vyprevadili tradičným zvykom - vynášaním Moreny. Morena bola symbolom zimy a jej zapálenie bolo vyjadrením túžby po konci chladného počasia a studených dní. Na Kvetnú nedeľu pred Veľkou nocou, niesol, obyčajne ženský sprievod, slamenú bábiku na palici. Oblečená bola v ženských šatách so stužkami. Spievali sa rôzne pesničky, recitovali rýmovačky a odriekali povedačky. Morenu vyniesli za dedinu k potoku, vyzliekli jej šaty, zapálili ju a hodili do vody, aby odniesla zimu i všetko zlé so sebou.

          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 31.3.2023 sa uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády v Partizánskom. Za našu školu sa tejto súťaže zúčastnilo 8 žiakov v 3 kategóriách- Laura Remeňová, Nisha Eisenberg, Šimon Kašiar, Dávid Sysel, Samuel Grach, Marek Godora, Nela Streicherová a Dorota Novotná. Súťaž bola náročná ale žiaci sa s náročnosťou popasovali bravúrne a Laura Remeňová získala 3. miesto! Hoci ani jeden súťažiaci nepostúpil do krajského kola, všetci hrdo reprezentovali svoju školu a nadobudli nové skúsenosti. Do budúcich ročníkov súťaže prajeme veľa úspechov a Laure gratulujeme k výsledku.

            Mgr. L. Patro

          • Ekoolympiáda - aktivita Zelenej školy

          • V období od 1.2.2023 do 20.3.2023 prebiehala celoslovenská  vedomostná hra - Ekoolympiáda. Celkovo sa prihlásilo 9921 žiakov z celého Slovenska. Žiaci sa doma dobrovoľne testovali v ekotrenažéri.  Čakalo na nich 50 otázok zo 4 tém / VODA, BIODIVERZITA, ODPAD A KLIMATICKÁ ZMENA/ . Do súťaže sa zapojila aj naša ZŠ. Zúčastnili sa jej žiaci z 9.A triedy: P. Remeňová, V. Sivá, N. Benková, L. Halmová, K. Čičmancová a F. Fulajtár. Do finálového kola však nepostúpili, ale veríme , že aj takou hravou formou sa dozvedeli veľa poznatkov, čo sa týka klimatickej zmeny a ochrany životného prostredia.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Svetový deň vody - aktivita Zelenej školy

          • 22. marec je vyhlásený za Svetový deň vody. Jeho cieľom je každoročne upozorniť na stav vôd vo svete, aktuálne aj dlhodobé problémy súvisiace s vodou. Žiaci envirokrúžku sa každoročne snažia pripomenúť dôležitosť vody na Zemi, jej význam pre našu planétu, pre človeka a pre našu existenciu ako takú. A tak si aj tento rok žiaci vyhrnuli rukávy, zobrali vrecia, rukavice a pustili sa do čistenia  potoka Vyčoma. Toto čistenie je už ich tradičnou aktivitou, výsledkom ktorej sú vrecia s množstvom odpadkov. Každý rok sa žiaci čudujú, čo všetko sa im podarí nájsť. Pohľad na množstvo preplnených vriec je smutný, ale na strane druhej je pre všetkých tých, ktorí sa na čistení podieľajú dobrým výsledkom ich práce a snaženia.   Ďakujeme...

            Mgr. N. Mikulášová

          • Čo vieš o hviezdach

          • Hvezdáreň v Partizánskom každoročne organizuje celoslovenskú vedomostnú súťaž „Čo vieš o hviezdach“. Pre regióny Partizánske a Bánovce nad Bebravou to bolo 21. marca v priestoroch hvezdárne v Malých Bieliciach. Precvičili si základné poznatky o slnečnej sústave, vyskúšali si prácu s kalkulačkou pri praktickom kole s príkladmi a v neposlednom rade lepšie spoznali súhvezdia, vďaka  ktorým sa budú vedieť orientovať  na nočnej oblohe. Súťaž bola rozdelená do 3  kategórií v troch písomných kolách. Našu školu reprezentoval v 2. kategórii Boris Belianský z 9.A triedy. Umiestnil sa na 2. mieste a postupuje do krajského kola. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov.

             

            Mgr. N. Mikulášová

          • Zelená škola v 1. a 2. ročníku

          • Zelenou školou sme už niekoľko rokov. Deti sa v škole striedajú a tak sa menia aj v Zelenej škole. Naši prváci spolu s druhákmi začali robiť audit školy v oblasti Doprava a ovzdušie. O jeho výsledkoch informovali i babku na krúžku Veselo je s babkou.

            Mgr. Z. Dolná

          • Burza kníh

          • V mesiaci kníh sme dali druhú šancu knihám, z ktorých sme už doma vyrástli. Prostredníctvom burzy sme im našli nových majiteľov. Nech  ich teda nové knižné úlovky potešia a nech im prinesú pekné čitateľské chvíle!

          • Prírodoveda 4. ročník - výskumná aktivita

          • Význam kníh v našom živote sme si počas tohto mesiaca pripomenuli aj na hodine prírodovedy v 4. ročníku. Marec je známy ako mesiac knihy, a preto sme spolu so žiakmi využili priestory školskej knižnice na výskumnú aktivitu. Cez vyučovaciu hodinu sme pátrali po názvoch rôznych druhov rastlín a živočíchov, pričom žiaci pracovali s viacerými knihami o rastlinách (atlasy, encyklopédie). Žiaci prostredníctvom práce s knihami rozšírili svoje vedomosti o rastlinách a živočíchoch žijúcich v lúčnom spoločenstve. 

            PaedDr. Terézia Božiková

          • Biologická olympiáda - kategória C

          • Dňa 12.1.2023 sa naši žiaci zapojili do biologickej olympiády kategórie C. Do školského online kola sa prihlásili zo 8. A triedy 2 žiaci: Karol Spišák a Marek Godora a z 9.A Boris Belianský. Do okresného kola postúpili : Boris Belianský a Marek Godora.  Dňa 14.2.2023 sa konalo okresné kolo, v ktorom sa museli popasovať nielen s teoretickými vedomosťami, ale i s praktickou časťou. Úspešným a postupujúcim do krajského kola sa stal Boris Belianský. Gratulujeme a ďakujeme za úspešné reprezentovanie školy.

            Mgr. N. Mikulášová

      • Kontakty

        • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
        • zsknv351@gmail.com
        • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
          +421 910 716 990
          +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
          +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
        • Klátova Nová Ves 351
          958 44 Klátova Nová Ves
          Slovakia
        • 036125636
        • 2021604805
        • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
        • +4210385420277
      • Prihlásenie

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje