• Ekoolympiáda - aktivita Zelenej školy

          • V období od 1.2.2023 do 20.3.2023 prebiehala celoslovenská  vedomostná hra - Ekoolympiáda. Celkovo sa prihlásilo 9921 žiakov z celého Slovenska. Žiaci sa doma dobrovoľne testovali v ekotrenažéri.  Čakalo na nich 50 otázok zo 4 tém / VODA, BIODIVERZITA, ODPAD A KLIMATICKÁ ZMENA/ . Do súťaže sa zapojila aj naša ZŠ. Zúčastnili sa jej žiaci z 9.A triedy: P. Remeňová, V. Sivá, N. Benková, L. Halmová, K. Čičmancová a F. Fulajtár. Do finálového kola však nepostúpili, ale veríme , že aj takou hravou formou sa dozvedeli veľa poznatkov, čo sa týka klimatickej zmeny a ochrany životného prostredia.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Svetový deň vody - aktivita Zelenej školy

          • 22. marec je vyhlásený za Svetový deň vody. Jeho cieľom je každoročne upozorniť na stav vôd vo svete, aktuálne aj dlhodobé problémy súvisiace s vodou. Žiaci envirokrúžku sa každoročne snažia pripomenúť dôležitosť vody na Zemi, jej význam pre našu planétu, pre človeka a pre našu existenciu ako takú. A tak si aj tento rok žiaci vyhrnuli rukávy, zobrali vrecia, rukavice a pustili sa do čistenia  potoka Vyčoma. Toto čistenie je už ich tradičnou aktivitou, výsledkom ktorej sú vrecia s množstvom odpadkov. Každý rok sa žiaci čudujú, čo všetko sa im podarí nájsť. Pohľad na množstvo preplnených vriec je smutný, ale na strane druhej je pre všetkých tých, ktorí sa na čistení podieľajú dobrým výsledkom ich práce a snaženia.   Ďakujeme...

            Mgr. N. Mikulášová

          • Čo vieš o hviezdach

          • Hvezdáreň v Partizánskom každoročne organizuje celoslovenskú vedomostnú súťaž „Čo vieš o hviezdach“. Pre regióny Partizánske a Bánovce nad Bebravou to bolo 21. marca v priestoroch hvezdárne v Malých Bieliciach. Precvičili si základné poznatky o slnečnej sústave, vyskúšali si prácu s kalkulačkou pri praktickom kole s príkladmi a v neposlednom rade lepšie spoznali súhvezdia, vďaka  ktorým sa budú vedieť orientovať  na nočnej oblohe. Súťaž bola rozdelená do 3  kategórií v troch písomných kolách. Našu školu reprezentoval v 2. kategórii Boris Belianský z 9.A triedy. Umiestnil sa na 2. mieste a postupuje do krajského kola. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov.

             

            Mgr. N. Mikulášová

          • Zelená škola v 1. a 2. ročníku

          • Zelenou školou sme už niekoľko rokov. Deti sa v škole striedajú a tak sa menia aj v Zelenej škole. Naši prváci spolu s druhákmi začali robiť audit školy v oblasti Doprava a ovzdušie. O jeho výsledkoch informovali i babku na krúžku Veselo je s babkou.

            Mgr. Z. Dolná

          • Burza kníh

          • V mesiaci kníh sme dali druhú šancu knihám, z ktorých sme už doma vyrástli. Prostredníctvom burzy sme im našli nových majiteľov. Nech  ich teda nové knižné úlovky potešia a nech im prinesú pekné čitateľské chvíle!

          • Prírodoveda 4. ročník - výskumná aktivita

          • Význam kníh v našom živote sme si počas tohto mesiaca pripomenuli aj na hodine prírodovedy v 4. ročníku. Marec je známy ako mesiac knihy, a preto sme spolu so žiakmi využili priestory školskej knižnice na výskumnú aktivitu. Cez vyučovaciu hodinu sme pátrali po názvoch rôznych druhov rastlín a živočíchov, pričom žiaci pracovali s viacerými knihami o rastlinách (atlasy, encyklopédie). Žiaci prostredníctvom práce s knihami rozšírili svoje vedomosti o rastlinách a živočíchoch žijúcich v lúčnom spoločenstve. 

            PaedDr. Terézia Božiková

          • Oznam vedúcej školskej jedálne - obedy od 1. 5. 2023

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom žiakov, že na poskytnutie dotácie na stravu od 1.5. 2023 je potrebné, aby rodičia žiaka písomne požiadali o poskytnutie tejto dotácie.

            Žiadosť - návratku dnes dostanú žiaci, ktorí sú v tomto školskom roku už prihlásení na stravu a je potrebné ju podpísanú odovzdať do 5.4.2023.

            Pre nových stravníkov, bude táto žiadosť poskytnutá v kancelárii vedúcej školskej jedálne počas pracovných dní do 12 hod. alebo si ju môžete stiahnuť z odkazu pod textom.

            V prípade otázok, kontaktujte vedúcu ŠJ:  038/5420 267 do 12 hod.

             
        • Pozor - stavebné práce
          • Pozor - stavebné práce

          • Vážení rodičia, v areáli ZŠ a MŠ začali stavebné práce na realizácii projektu vodozádržných opatrení. Žiadame Vás o zvýšenie opatrnosti pri príchode a odchode zo školy - použite kruhový vjazd. Tiež Vás žiadame , aby ste sa s deťmi, alebo deti samotné nezdržiavali v popoludňajších hodinách v areáli školy. 

            Ďakujeme za spoluprácu!

          • Biologická olympiáda - kategória C

          • Dňa 12.1.2023 sa naši žiaci zapojili do biologickej olympiády kategórie C. Do školského online kola sa prihlásili zo 8. A triedy 2 žiaci: Karol Spišák a Marek Godora a z 9.A Boris Belianský. Do okresného kola postúpili : Boris Belianský a Marek Godora.  Dňa 14.2.2023 sa konalo okresné kolo, v ktorom sa museli popasovať nielen s teoretickými vedomosťami, ale i s praktickou časťou. Úspešným a postupujúcim do krajského kola sa stal Boris Belianský. Gratulujeme a ďakujeme za úspešné reprezentovanie školy.

            Mgr. N. Mikulášová

          • YPSILON – SLOVINA JE HRA

          • Každoročne prebieha na celom Slovensku súťaž YPSILON – SLOVINA JE HRA, do ktorej sa zapojili aj žiaci našej školy. Ypsilon, je zábavná súťaž pre žiakov základných škôl, v predmete slovenský jazyk a literatúra. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťažné interaktívne testy rozvíjajú žiacku originalitu, tvorivosť a aktívne myslenie žiakov, podnecujú ich flexibilitu. Súťaže sa zúčastnilo 19 žiakov 2.- 8. ročníka. Všetci súťažiaci boli úspešnými riešiteľmi a odniesli si diplom, pero a súťažiaci so 100% úspešnosťou aj batoh. Gratulujeme! Tešíme sa na ďalší ročník súťaže.

            Mgr. E. Hanová

          • Medzipredmetové vzťahy v projektovom vyučovaní

          • Medzipredmetové vzťahy sú dôležitou súčasťou rozvíjajúceho sa školstva, na čo reaguje aj naša škola. Prostredníctvom projektového vyučovania sa prepojili predmety Výtvarná výchova a Geografia v 5.A. Úlohou žiakov bolo vypracovať projekt na tému- kolobeh vody v prírode. Kreatívnou formou žiaci nakreslili kolobeh vody počas hodín Výtvarnej výchovy a na hodinách Geografie dali svojej kreativite odbornú a obsahovú bodku v pomenovaní a opísaní jednotlivých procesov obehu vody v prírode.

            PaedDr. Božíková, Mgr. Patro

          • Venček 2023

          • Slávnostným dňom bol pre žiakov 8.a 9. ročníka 27. január, kedy oficiálne ukončili tanečný kurz. Zakončili ho ako sa patrí - slávnostným venčekom v Kultúrnom dome v Klátovej Novej Vsi. Spolu 30 žiakov v prítomnosti svojich rodičov a pedagógov strávili nezabudnuteľné chvíle plné pohybu a tanca, najmä spoločenského. Slávnostný večer sa niesol v réžii p. Ivanoviča, ktorý žiakov pripravoval. Nechýbala úvodná spoločná valčíková choreografia, predstavenie 8 spoločenských tancov, ktorými sa žiaci počas kurzu prelúskali, voľba venčekového kráľa a kráľovny, krájanie torty... a záver patril voľnej zábave, ktorú si všetci naozaj užili - rodičia, žiaci aj pedagógovia. Ďakujeme ...

            Mgr. N. Mikulášová

          • Kráľovstvo včiel - aktivita Zelenej školy

          • Kráľovstvo včiel je názov hry, ktorú si môžu školy bezplatne zapožičať od neziskovej organizácie Živica. Aj naša škola sa rozhodla pomocou nej predstaviť deťom život v úli zábavnou a netradičnou formou. Hra je vytvorená ako vyučovacia hodina vedená pedagógom. Žiaci sedia okolo herného plánu a sú rozdelení na štyri včelie roje s kráľovnou, robotnicami a trúdom. Postupne odpovedajú na otázky a plnia úlohy týkajúce sa jedného roka v kráľovstve včiel. Za správne odpovede získavajú medové kvapky, niekedy ich však aj strácajú. Úlohou je získať čo najviac medových kvapiek a byť tak pripravený na ďalšiu zimu. Žiaci sa naučia, čo všetko včely počas roka stretáva, čo im pomáha a čo škodí a čo môže každý z nás pre včely aj iné opeľovače urobiť.

            Vyučovanie prostredníctvom hry je pre deti atraktívne, namiesto sedenia a počúvania sa nové informácie dozvedajú cez zážitky a premýšľanie.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Exkurzia Energoland - 9. ročník

          • Dňa 9.2. 2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili v rámci predmetu Rozširujúca fyzika exkurzie do ENERGOLANDU v Mochovciach. V multimediálnom stredisku Energoland si mohli žiaci pozrieť a oboznámiť sa s výrobou elektrickej energie v jadrovej elektrárni zábavnou formou. Veľmi zaujímavá bola 3D expozícia vzniku života na Zemi a energetická spotreba až do budúcnosti. Dozvedeli sa, že energia získaná z atómového jadra je v súčasnosti najdôležitejšou zložkou výroby elektrickej energie v SR a má veľkú perspektívu do budúcnosti. Dôležitou správou je aj spustenie 3 bloku jadrovej elektrárne a v priebehu dvoch rokov aj 4 bloku AE v Mochovciach.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

          • V okresnom kole súťažilo za našu školu 8 žiakov: N. Vaňo, M. Chrenková, A. Zajícová, S. Grach, N. Streicherová, N. Kereková, F. Fulajtár a B. Belianský. 

            Najúspešnejší bol B. Belianský (9.A), ktorý sa umiestnil na 3. mieste v kategórii C.

            Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • KARNEVAL

          • K fašiangovej sezóne patrí karneval a dobrá zábava. Aj na našej škole sa v stredu 15.2. 2023 v telocvični stretli masky a vyšantili sa. Porota vybrala 4 vlastnoručne vyrobené masky z 5 kategórií žiakov. Sladkou čokoládou bola odmenená každá maska. Ceny financovalo Rodičovské združenie pri ZŠ, za čo im ďakujeme!

          • Valentínska pošta

          • V pondelok a v utorok (13. a 14.2.) môžete vhodiť svoju valentínku do schránky na dolnej chodbe. Na každej musí byť napísané, komu je adresovaná - meno a trieda. Podpis môže, ale nemusí byť 😉. 

            V stredu ich roznesieme prislúchajúcim adresátom. 

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 27.1.2023 sa konal 28.ročník okresného kola súťaže Šaliansky Maťko J.C.Hronského v Partizánskom. Žiačka 6.ročníka Michaela Chrenková vzorne reprezentovala našu školu v prednese slovenských povestí. Miškin prednes bol veľmi konkurujúci! Aj napriek tomu, že sa neumiestnila, sme radi, že nestráca chuť chopiť sa šance aj budúci rok. Miška, budeme Ti držať palce!

            Mgr. E. Hanová

    • Kontakty

      • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
      • zsknv351@gmail.com
      • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
        +421 910 716 990
        +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
        +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
      • Klátova Nová Ves 351
        958 44 Klátova Nová Ves
        Slovakia
      • 036125636
      • 2021604805
      • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
      • +4210385420277
    • Prihlásenie

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje