• Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          • Dňa 5.2.2024 sa v priestoroch ZŠ Malinovského v Partizánskom konalo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovalo 7 súťažiacich - N. Eisenberg, D. Zajícová, M. Chrenková, K. Gorzová, V. Hnátová, M. Deviatka a M. Godora. Sútažili vo všetkých kategóriach. Úspešným riešiteľom v kategórii C sa stal Marek Godora. Prvé miesto vo svojej kategorii D obsadila Veronika Hnátová, ktorá postúpila do krajského kola v Trenčíne. Veronike a Marekovi srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov na krajskom kole. 

            Mgr. Patro

          • LYŽIARSKY VÝCVIK

          • Opäť po roku Závažná Poruba - SKI Opalisko. Vzhľadom na poveternostné podmienky bolo výborne! Prialo nám počasie, snehu bolo dosť a najmä zjazdovky boli výborne pripravené. Mrazivé počasie vystriedali jarné slnečné lúče, inokedy dážď no neopúšťala nás dobrá nálada. Z úplných začiatočníkov sa stali behom pár dní lyžiari, a tí, ktorí už lyžovať vedeli si svoje zručnosti zdokonalili, niektorí rýchlejšie alebo pomalšie, no zvládli sme to všetci. Energiu nám dopĺňali výborné a chutne pripravené raňajky, obed priamo "na svahu", nechýbala výdatná večera, a svoje unavené svaly sme si zregenerovali v Tatralandii. O program bolo každý deň postarané, verte, nenudili sme sa ani sekundu. Ďakujeme, ďakujeme a tešíme sa znovu o rok!

          • Školské kolo biologickej olympiády kategórie E

          •  

            Dňa 6.2.2024 sa uskutočnilo online školské kolo biologickej olympiády. V odbornosti zoológia sa zúčastnili 2 žiačky  7. A triedy Janka Michalková a Michaela Chrenková. Janka po druhýkrát obhájila prvenstvo so 100% úspešnosťou. V odbornosti botanika sa zúčastnila žiačka 7.A triedy Nelka Polyáková so skvelým výsledkom 93%. Dievčatám gratulujeme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

            Mgr. Mikulášová

          • Zber odpadkov

          • Smutná realita sa opakuje rok čo rok, a preto sme sa rozhodli opäť vyzbierať odpad v našej obci. Žiaci envirokrúžku vyzbierali  smerom na Cibajky 23 kg odpadu. Cieľom takýchto aktivít je rozvíjať environmentálne povedomie detí, chrániť prírodu a starať sa o ňu a tak zveľaďovať životné prostredie. Touto cestou patrí úprimné poďakovanie všetkým zúčastneným, ktorí svojím prístupom prispeli k zlepšeniu životného prostredia v našej obci. Ďakujeme !!!

            Mgr. Mikulášová

             

          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole a vybavenia školy.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás predvyplnené tlačivo vyhlásenia:   VYHLÁSENIE 2%

            Ďakujeme!

          • Beseda s fyzioterapeutom v 7. ročníku

          • 26. januára prijal pozvanie na besedu Mgr. Juraj Bačík, fyzioterapeut, odborný zamestnanec a študijný poradca na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Žiakom sa prostredníctvom svojich vedomostí, skúseností a zážitkov z praxe pokúsil zodpovedať na otázky o ľudskom tele, pohybovom systéme človeka, venovali sa téme zdravého spôsobu života, dôležitosti a nutnosti spánku ako i regenerácie. Dozvedeli sa, že aj minimálne 8 hodín spánku je pre deti základnej školy príliš málo, vyšetrili si svoje väzy v kolene a pohyblivosť jabĺčka, ako i bolesť krčnej chrbtice, kŕče, či "pukanie" článkov prstov a krku, dokonca aké veľké množstvo energie spotrebujú rodičia okrem práce aj pri bežných domácich činnostiach...

            "Koľko času by malo dieťa stráviť športovou aktivitou?" zaznela jedna z mnohých otázok... Odpoveď bola pre mnohých prekvapujúcou - stačí pomáhať rodičom pri domácich prácach, prechádzať sa pri kosení v záhrade, upratovanie, zametanie, žehlenie, hrabanie lístia, prechádzky a hry na čerstvom vzduchu a iné každodenné činnosti, ktorými nie sú dlhodobé stereotypy, sedenie a ležanie s mobilom v ruke, hranie hier na pc...

          • Druháci zdravotnými záchranármi

          • Na hodinách Prvouky sa druháci učili o práci hasičov, zdravotných záchranárov a policajtov. Naučili sa ako majú k jednotlivým záchraným zložkám volať, ako sa správať počas požiaru. Vyskúšali si aj ako sa oživuje človek.

          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 19.1.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Tento rok sa tejto súťaže zúčastnilo rekordných 22 žiakov a súťažilo sa vo všetkých 3 kategóriach. Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili - S. Gerši, M. Godora, D. Novotná, Z. Kašiarová, S. Grach, B. Pigová, F. Laboš, Laura Remeňová, D. Syseľ, K. Valná, N. Eisenberg, F. Duša, L. Spišáková, K. Dolná, J. Mokrý, D. Zajícová, V. Bujnová, K. Peškovičová, L. Kňazeová. Súťaž ďalej pokračuje okresným kolom v Partizánskom, v ktorom budú našu školu reprezentovať - S. Gerši, D. Novotná, M. Godora, F. Laboš, Laura Remeňová, D. Syseľ, V. Bujnová, K. Peškovičová a L. Kňazeová. Srdečne všetkým gratulujeme a tešíme sa na okresné kolo. 

            Mgr. Patro a Mgr. Pánisová

          • Zbierka pre psí útulok

          • Našim žiakom osud opustených, nechcených a často týraných psíkov nie je ľahostajný a preto sa rozhodli urobiť zbierku pre psí útulok – Druhá šanca v Partizánskom. V priebehu nasledujúcich dvoch týždňov môžu žiaci 1. a 2. stupňa nosiť granule, konzervy, piškóty, pamlsky, maškrty, hračky pre psíkov z útulku.

            Veci, ktoré sa rozhodnete darovať môžete priniesť triednemu učiteľovi, prípadne vložiť do krabice pri zborovni.

            V mene štvornohých kamarátov Vám zo srdca ďakujeme!

          • Exkurzia v stolárskej dielni

          • Deti navštevujúce krúžok Veselo je s babkou prišli do stolárskej dielne, kde si každý dokončil dosku na krájanie. Okrem výkladu v dielni, nakŕmili i zvieratká, zabavili sa s fašiangovými maskami a zohriali pri teplom čajíku.

          • Biologická olympiáda – kategória  C

          • Dňa 11.1.2024 sa naši žiaci zapojili do biologickej olympiády kategórie C. Do školského online kola sa prihlásili z 8. A triedy 4 žiaci: Samuel Grach, Veronika Hnátová, Paulína Králová, Lucia Fulajtárová a z 9.A Karol Spišák, Olívia Gúcka, Nela Kereková a Marek Godora. Všetci žiaci boli úspešní riešitelia. Do okresného kola postúpili Nelka Kereková a Karol Spišák. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

            Mgr. N. Mikulášová

          • Astronomický korešpondenčný seminár – vyhodnotenie po 2. sérií

          • Výsledky po 2. sérii sú nasledovné:

            1. kategória (5. – 6. roč.): K. Dolná a N. Eisenberg = 5. miesto

                                                          T. Pajtinová a Lenka Remeňová = 6. miesto

            2. kategória (7.- 9. ročník): J. Michalková = 15. miesto

                                                         K. Górzová a L. Magáthová = 16. miesto

                                                         N. Polyáková a E. Beňová = 17. miesto

                                                         R. Ďurčeková = 18. miesto

            Súťažiacim gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšej sérií.

            Mgr. Mikulášová

          • Vianočná pošta

          • Opäť sme sa rozhodli k potešeniu a obdarovaniu našich seniorov a senioriek. Vďaka nadšeniu detí, podpore rodičov a zamestnancov školy sme spoločne s ZŠ Veľký Klíž, MŠ Klátova Nová Ves a MŠ Ješkova Ves pripravili 114 balíčkov s darčekmi pre vybranú skupinu seniorov v celej doline – Klátova Nová Ves, Janova Ves, Sádok, Turčianky, Ješkova Ves, Veľký Klíž. Balíčkov bolo neúrekom, žiaci nosili kávu, čaje, sladkosti, keksíky, slané krekry, krížovky, knihy, hrnčeky, čokolády, cukríky, ponožky, rukavice, maličkosti pre potešenie,... Spolu so svojimi učiteľkami tieto darčeky doručili obdarovaným. Naši seniori sa darčekom nesmierne potešili. Ich úsmev bol pri preberaní vďačný a plný šťastia.

            Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým ochotným deťom a ich rodičom za podporu a prinesené darčeky, lekárni Ametyst Klátova Nová Ves za ich príspevok a obecným úradom zapojených obcí za pomoc pri zostavovaní zoznamu obdarovaných senioriek a seniorov.

            žiaci a učiteľky  ZŠ Klátova Nová Ves

          • Vianočné pozdravy

          • Seniori sú zvyknutí dostávať na Vianoce rukou písané listy či pohľadnice. Je to pre nich ozajstný dar – rukou písané prianie, symbol toho, že na nich niekto myslí. Žiaci našej základnej školy spolu so ZŠ Veľký Klíž pripravili 404 vianočných pozdravov pre dôchodcov nad 70 rokov z obce Klátova Nová Ves, Janova Ves, Sádok, Turčianky, Ješkova Ves i  Veľký Klíž a následne ich vložili do ich poštových schránok.

            Prajeme Vám, milí seniori, Vianoce krásne a čisté ako sneh, na stole nech všetkým rozvoniava oblátka a med. Nech každé srdiečko ako oheň zahorí, všetkých nech láska a dobro naplní. A aj v novom roku nech Vás vždy sprevádza  zdravie, šťastie, láska a dobrá nálada.

            žiaci a učitelia ZŠ Klátova Nová Ves

          • 200 ton z lesa von – Najaktívnejšia škola

          • Naša škola sa v predchádzajúcom školskom roku zapojila do projektu 200 ton z lesa von pod záštitou SOŠD Vranov nad Topľou. Prostredníctvom našich aktivít sme sa snažili nielen zbierať odpad, ale aj pestovať vzťah ku prírode a  získavať pekné zážitky. Učitelia spolu so žiakmi, rodičmi i rôznych združení (KST Ostrá, poľovníci Poľovné združenie Vrchhora, Klub dôchodcov Veľký Klíž, OZ TU ŽIJEME -HIC VIVO) zrealizovali veľa  aktivít a vyzbierali 3803 kg odpadu. Získali sme titul: Najaktívnejšia škola – najaktívnejší dobrovoľník. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na daných akciách podieľali (nebolo Vás málo) za vynaložené úsilie a podporu!

            Tešíme sa, že sme aspoň malým krôčikom prispeli k čistote okolia našich dedín a lesov, kde radi trávime svoj voľný čas.

            Mgr. Mikulášová, Mgr. Dolná

          • Spoznaj svojho „spolužiaka“

          • „Pani učiteľka, načo sa to učíme?“, „Využijeme to niekedy v budúcnosti?“ Takéto otázky dostávame od žiakov veľmi často. A tak sme sa rozhodli naším deviatakom predstaviť bývalých žiakov našej školy, aby im porozprávali, ako je dôležité, aby sa učili. Ako prví prijali naše pozvanie policajti Dávid Hano a Daniel Žiška. Žiakom porozprávali, aké vzdelanie museli absolvovať, čo všetko obnáša práca policajta. Po nekonečných otázkach si žiaci vyskúšali policajnú výstroj, nepriestrelnú vestu a tiež rôzne druhy zbraní. Veríme, že to malo zmysel, ak sme presvedčili aspoň jedného z nich. Veľmi pekne ĎAKUJEME!

            Mgr. Mikulášová

          • Vianočné trhy

          • Srdečne Vás pozývame v sobotu 16.12. 2023 od 15:00 h na  Vianočné trhy v obci. Srdiečko Vám poteší vystúpenie detí z nášho folklórneho krúžku a v našom stánku nájdete lahodné pochúťky aj remeselné výrobky - všetko originál ručná práca zamestnancov a žiakov školy!

            Tešíme sa na Vás!

          • Vianočná pohľadnica s Kačičkou

          • Nadácia Žltá Kačička je nadácia, ktorá pomáha deťom na celom Slovensku so vzdelávaním. V rámci programu Vzdelávanie bez bariér pomáhajú  školám s nákupom školských pomôcok. Tento rok spúšťa 3. ročník súťaže Vianočná pohľadnica s Kačičkou, do ktorej sme sa po prvýkrát zapojili aj my. Dievčatá Veronika Hnátová (8.A) a Kristína Hrmová (9.A) nakreslili pohľadnicu s vianočným motívom - súčasťou ktorej musí byť logo Nadácie Žltá Kačička – žltá kačička. Nadácia vyžrebuje trojicu škôl + trojicu škôl vyberú fanúšikovia priamo na ich facebookovom profile. Škola môže vyhrať  finančné prostriedky na nákup školských pomôcok. Dievčatám držíme palce!

            Mgr. Mikulášová

    • Kontakty

      • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
      • zsknv351@gmail.com
      • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
        +421 910 716 990
        +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
        +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
      • Klátova Nová Ves 351
        958 44 Klátova Nová Ves
        Slovakia
      • 036125636
      • 2021604805
      • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
      • +4210385420277
    • Prihlásenie

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje