• TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

          • Aj v tomto školskom roku sa zúčastnili naši žiaci okresného kola technickej olympiády. Zastúpenie sme mali v oboch kategóriách, kde v B - kategórií (žiaci 5. - 7.ročníka) nás reprezentoval Jakub Stanko a v A - kategórií (žiaci 8. - 9.ročníka) to bola dvojica Karol Spišák a Dorota Novotná, ktorá obsadila krásne 2.miesto. Gratulujeme!

            Mgr. R. Zemba

          • Exkurzia Energoland

          • Dňa 11.12.2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili v rámci predmetu rozširujúca fyzika exkurzie do ENERGOLANDU v Mochovciach. V multimediálnom stredisku Energoland si mohli žiaci pozrieť a oboznámiť sa s výrobou elektrickej energie v jadrovej elektrárni zábavnou formou. Veľmi zaujímavá bola  3D expozícia vzniku života na Zemi a energetická spotreba až do budúcnosti. Dozvedeli sa, že energia získaná z atómového jadra je v súčasnosti najdôležitejšou zložkou výroby elektrickej energie v SR a má veľkú perspektívu do budúcnosti.

            Mgr. Mikulášová

          • Vesmír plný vedomostí

          • Aký je vesmír, čo o ňom vieme, tieto a ďalšie otázky boli náplňou zábavno-vedomostnej súťaže Vesmír plný vedomostí.  Našu školu reprezentovali žiaci Martin Godora (5.A), Matiáš Šťastný (5.B), Katarína Peškovičová (5.B), Dávid Gerši (5.B) a Viktória Bujnová (5.B). Žiaci, ktorí sa tejto súťaže zúčastnili, neboli síce úspešní, ale zaslúžia si pochvalu za reprezentovanie našej školy. Ďakujeme!

            Mgr. Mikulášová

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 7.12.2023 sa uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády. Tento ročník sa súťaže zúčastnilo rekordných 24 žiakov. Súťažilo sa online formou cez Edupage, pričom žiaci si preverili svoje vedomosti cez interaktívny test. Medzi postupújúcich do okresného kola sa zaradili - N. Eisenberg, D. Zajícová, K. Gorzová, M. Chrenková, V. Hnátová, S. Grach, M. Godora, M. Deviatka. Postupujúcim gratulujeme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole. 

            Mgr. Patro

          • Hodina kódu na našej škole

          • Od roku 2013 sa každoročne po celom svete koná akcia pri príležitosti Týždňa informatiky - Hodiná kódu. Cielom tejto aktivity je šírenie povedomia o programovaní. Tento rok sa do tejto akcie zapojila aj naša škola, čím sa pripojila k 180 krajínám po celom svete a k viac ako 100 000 000 učastníkom v 45 jazykoch. Témou tohto ročníka bola umelá inteligencia AI (čítaj Ej Aj). Žiaci v aktivite mali naučiť AI rozoznávať odpad v oceánoch a oboznámiť sa, ako sa pracuje s AI a ako ju naučiť riešiť aktuálne problémy sveta. Po absolvovaní kurzu každý žiak získal certifikát. 

            Mgr. Patro

          •  „S ekológiou sme si sadli“,

          • je projekt 365 banky, ktorého úlohou je naučiť deti viac o ekológii a nadchnúť ich tak pre ochranu životného prostredia. Naša škola sa zapojila a vyhrala 4 ekolavičky, vyrobené zo separovaných plastov. Veríme, že  ekolavičky nám nielen budú pripomínať naše ekologické aktivity, ale nás budú aj inšpirovať do ďalšej práce v ekoprojektoch na ochranu nášho životného prostredia. Ďakujeme!

            Mgr. Mikulášová

          • Dnes k nám prišiel Mikuláš

          • 6. decembra odmení všetky dobré deti Mikuláš. A keďže naši žiaci sú tie najlepšie deti široko ďaleko, najskôr sa pobavili na divadelnom predstavení "O troch grošoch" Divadla Oskar a potom Mikuláš navštívil aj ich. Balíčkov bolo neúrekom, pomôcť mu museli anjel spolu s čertom.

            Mikuláš ďakuje Rodičovskému združeniu pri ZŠ za zabezpečenie sladkostí a prípravu balíčkov.

          • Vianočná pošta

          • ... už tretí rok pripravujeme prekvapenie a malé darčeky pre seniorov v našich obciach - Klátovej Novej Vsi, Janovej Vsi, Ješkovej Vsi, Veľkom Klíži a Turčiankach. Dovoľujeme si osloviť aj Vás, milí rodičia a milá široká verejnosť, ak chcete podporiť túto myšlienku a prispieť nejakou maličkosťou do balíčkov, môžete ich doručiť do 11.12.2023 (pondelok) do školy.

            Vhodné veci do balíčkov sú napr.: káva, čaj, sladkosti, keksíky, slané krekry, krížovky, kniha, hrnček, čokoláda, cukríky, ponožky, rukavice, maličkosť pre potešenie,...

            V mene našich starkých už teraz ĎAKUJEME ❤ !


          • Astronomický korešpondenčný seminár – 1. séria

          • I tento rok sa zapájame do celoslovenskej súťaže z astronómie: Astronomický korešpondenčný seminár. Výsledky po 1. sérii sú nasledovné:

            1. kategória (5. – 6. roč.): K. Dolná a N. Eisenberg = 5. miesto

                                                          T. Pajtinová a Lenka Remeňová = 6. miesto

            2. kategória (7.- 9. ročník): J. Michalková = 14. miesto

                                                            K. Górzová a L. Magáthová = 18. miesto

                                                             N. Polyáková a E. Beňová = 19. miesto

                                                             R. Ďurčeková = 20. miesto

            Súťažiacim gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšej sérií.

            Mgr. Mikulášová

          • Pohni kostrou

          • V školskom klube sa snažíme viesť deti k pohybu, a preto sme uskutočnili akciu: Pohni kostrou. Žiaci 1.až 4. ročníka a deti ŠKD1 a ŠKD2 si zmerali sily v športových aktivitách, ktoré im vymysleli pani učiteľky a pani vychovávateľka.  Po uskutočnení aktivít sa vyhodnotilo  umiestnenie družstiev. Každé družstvo získalo odmenu .

            Fotky z ďalších aktivít v ŠKD môžete nájsť na: http://zsknv.edupage.org/a/skolsky-klub-deti?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQ1JnN1YnBhZ2U9OA%3D%3D

            Bc. Karin Grmanová, Mgr. Zuzana Dolná, Mgr. Lýdia Valúchová, Mgr. Zuzana Španková, Mgr. Katarína Mozolová 

          • Strašidelná párty

          • Strašidlá z 1.stupňa ZŠ sa spoločne stretli a zabávali na strašidelnej párty.  Nechýbali hry, zábava, tanec a smiech. Na záver sme sa občerstvili. 

             

          • Hrdinovia internetu na našej škole

          • V neustále sa vyvíjajúcom svete digitálnych technológii čelíme stále sa stupňujúcim hrozbám na sociálnych sieťach. Aj žiaci našej školy môžu byť týmito hrozbami ohrození, nakoľko stále viac detí denne využíva aspoň jednu sociálnu sieť. Týmto hrozbám sa snažíme čeliť aj na našej škole nie len na hodinách informatiky, ale po novom aj zapojením sa do projektu - Hrdinovia internetu. Cieľom tohto projektu je naučiť žiakov, akým nebezpečenstvám môžu podľahnúť na internete, ako sa im brániť a ako byť ľudskejší vo svete internetu. 

            Mgr.Lukáš Patro

          • Školské ovocie

          • Vďaka programu Školské ovocie sú naši žiaci pravidelne "zásobovaní" firmou Bioplant Ostratice vitamínmi z čerstvého ovocia a ovocných štiav. 

            Jablká  druhé najčastejšie konzumované ovocie na celom svete (prvé sú banány), bohaté na vitamíny a stopové prvky (najmä vitamín C a E, či draslík). Každodennou konzumáciou jabĺk predchádzame vzniku rôznych chronických ochorení – ako napríklad: astme, Alzheimerovej chorobe či rôznym druhom rakoviny. Jablká pomáhajú pri čistení organizmu a jeho regenerácii, taktiež pomáhajú pri bolesti hlavy či závratoch.

             

          • VEDA HROU

          • 10.novembra 2023 sme organizovali už 3. ročník našej školskej akcie VEDA HROU. Všetci sme tento dátum netrpezlivo očakávali - väčšina detí už vedela do čoho ide. Okrem stanovíšť z biológie, chémie, fyziky, informatiky a telesnej výchovy, predviedli svoje pokusy aj žiaci 1. – 4. ročníka. Akcia bola doplnená o vedecké hračky, hlavolamy, mozgolamy... Hosťom večera bola Farma Madagaskar so svojimi exotickými zvieratami.

            Do školy sme pritiahli opäť množstvo ľudí a ukázali sme im šikovnosť našich žiakov, aj útulné a tvorivé prostredie našej školy. Všetkým zúčastneným ešte raz veľká vďaka! 

            Mgr. Mikulášová

          • Súťaž iBobor

          • Pri príležitosti Týždňa vedy a techniky sa na našej škole konajú dve akcie. Jednou z nich je aj informaticko-logická online súťaž iBobor. Tento školský rok sa tejto súťaže zúčastnilo rekordných 43 žiakov vo všetkých kategóriach pre ZŠ.  Medzi úspešných riešiteľov sa zaradilo 13 žiakov - Ondrej Toman, Alexandra Bujnová, Viktória Bujnová, Liana Kňazeová, Filip Laboš, Filip Duša, Lenka Remeňová, Nela Viktória Frkaňová, Veronika Hnátová, Dorota Novotná, Samuel Grach, Nela Kereková, Adrián Štrbka. Všetkým žiakom gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník. 

            Mgr. Lukáš Patro

          • Aktívna škola - aj my sme jej súčasťou

          • Aktívna škola je projekt MŠVVaŠ SR, ktorý reaguje na celospoločenský problém nedostatku pohybu a s ním súvisiaci rastúci trend obezity, chronických neprenosných ochorení a duševného zdravia.

            Hlavným cieľom projektu je zvýšiť kvantitu a kvalitu pohybových aktivít žiakov a žiačok na základných a stredných školách, zaradených do sústavy škôl prostredníctvom zavedenia a manažovania kvality konceptu Aktívnej školy.

            Zapojením sa do projektu a výpočtom dosiahnutého skóre chceme poznať úroveň využívania konkrétnej časti aktívnej školy. Dosiahnuté skóre reflektuje možnosti, prístup a stav častí aktívnej školy.

            Bez ohľadu na dosiahnutú výšku skóre touto značkou dáva škola najavo:

            • že vedeniu školy na pohybe a zdraví žiakov záleží
            • dáva signál verejnosti, že chce na sebe pracovať
            • že pravidelne 2x ročne prechádza samohodnotením
            • že je pre ňu podstatný progres a postupné zlepšovanie skóre

            Značka Aktívna škola je iba prvý krok a nie cieľ. Na začiatku cesty škola spozná svoje Skóre Aktívnej školy, ktoré predstavuje štartovaciu čiaru. 

            Neustále sa snažíme zvyšovať a zlepšovať kvantitu a kvalitu pohybových aktivít žiakov a žiačok v našej škole. Preto sme sa rozhodli využiť práve koncept Aktívnej školy, pristupovať ku všetkým pohybovým a športovým aktivitám na škole ako k súboru príležitostí. 

            Aktérmi Aktívnej školy môžu byť všetky fyzické a právnické osoby, ktoré sa svojím konaním podieľajú na rozvoji a budovaní Aktívnej školy. Bližšie informácie o tomto projekte nájdete na webovej stránke Aktívna škola.

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Klátova Nová Ves 351
      • zsknv351@gmail.com
      • +421 38 5 420 277 - riaditeľka ZŠ - Mgr. M. Molčanová
        +421 910 716 990
        +421 38 5 420 489 - zástupkyňa RŠ - Mgr. R. Mattová
        +421 38 5 420 490 - ekonómka - Ing. K. Halmová
      • Klátova Nová Ves 351
        958 44 Klátova Nová Ves
        Slovakia
      • 036125636
      • 2021604805
      • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 ) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk , na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
      • +4210385420277
    • Prihlásenie

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje